Wat? Al weer één jaar verder??!

Geplaatst op: 12 januari 2018

De tijd is gevlogen. Daar waar mijn agenda vorig jaar nog angstig leeg was, is nu mijn agenda kleurrijk gevuld met prachtige avonturen.

 

De laatste keer dat ik het prikbord gevuld heb, was het maart. Dat is lang geleden…. Wat is er allemaal gebeurd? Ik heb veel mensen leren kennen, stoere jongens, ambitieuze docenten, zorgzame ouders, geïnteresseerde directrice, gedreven leerlingenbegeleidster, enthousiaste ondernemers, een doorpakkende zorgcoördinator, onzekere meisjes, springerige peuters en niet gemotiveerde pubers.  Ik heb deuren geopend van scholen waar ik nog nooit geweest was. Heb me voorgesteld en heb mooie gesprekken gehad. Ik heb zelfs voor het eerst in jaren de bibbers gekregen na een presentatie, de adrenaline gierde door mijn lijf.

 

Momenteel kan ik doen wat ik fantastisch vind. Ik geef individuele begeleiding aan een leerling van groep 4 en uit groep 7 maar ook aan een puber van 16, ik geef een training Leeravonturen aan groep 8. Het project De Buitenschool wacht nog op antwoord van de gemeente ’s Hertogenbosch, maar staat op het punt om een droom te realiseren.  Daarnaast mag ik namens Plein 013, consulent zijn. Ik kom op De Stappen in Tilburg en op ’t Schrijverke in Goirle. Twee verschillende scholen met ieder zijn eigen ondersteuningsvragen. En gisteren, wat een mooie ochtend, toen heb ik met de leerlingen van de Achthoevenschool, een SamenwijS project afgerond.

 

Het SamenwijS project in samenwerking met Beeezzzz stadsimker, blijkt een succes. Marcel Horcks heeft tijdens een bezoek aan zijn bijenstal, de leerlingen verteld dat er steeds minder bloemen zijn voor de bijen. Maar we hebben de bijen hard nodig voor de bestuiving van alle fruitbomen en planten. Daarnaast zijn de kinderen op de hoogte gebracht dat dit probleem niet heel bekend is bij veel mensen. De leerlingen van De Achthoevenschool zijn enthousiast aan het werk gegaan en hebben prachtige ideeën uitgewerkt om de wereld van de bijen te verbeteren. Met sponsoring van bloemzaad door de Suikerunie, is er een samenwerking gevonden met een lokaal biologische boerderijwinkel De Dobbelhoeve. Een leerling heeft Humanitas bereid gevonden om na te denken over de in richting van de speelplaatsen, er komt meer groen, er komen meer bij-vriendelijke tuinen bij 200 vestigingen. Imke heeft contact gelegd met meerdere pretparken en heeft van de Beekse Bergen bericht gekregen dat ze mogen komen praten met de tuinman van het park. Zodat ze hem kunnen overtuigen dat hij de wereld kan verbeteren door een bewuste planten/bloemen keuze te maken. Op uitnodiging van Luuk is het Brabants Dagblad aanwezig geweest, zodat er een artikel in de krant zou komen en er in één klap een grote groep mensen bereikt werd, voor de bewustmaking van de bijenproblematiek. Eén leerling, Sep, zei: “Het lijkt wel of we de wereld een klein beetje aan het verbeteren zijn”. Fantastisch toch! Leerlingen maken meer mensen bewust van de bedreigde wereld van de bij en de bijhorende consequenties. Het Groene Woud ondersteunt het project zodat we in de driehoek ’s Hertogenbosch, Tilburg en Eindhoven, meer basisscholen kunnen laten werken met dit project. Dit project is BIJ-zonder en ZOEMT nog tijden door.

 

Buro Pasta, wat een avontuur, wat een ervaring.

Ik hou jullie op de hoogte, durf te dromen, durf te doen!

Anouk

 

Neem contact op met Anouk