Brrrr…. Koud hè?!

Geplaatst op: 2 maart 2018

Wat een koude dagen… gevoelstemperatuur -21. Vervelend, maar hé de kinderen moeten toch ook leren wat het jaargetijde winter inhoudt en wat dat me jezelf en de natuur doet.

 

De Buitenschool ging gewoon naar buiten. Toen er op de dinsdag besloten werd om binnen even fruit te eten sputterde niemand tegen. Maar na 15 minuutjes vroeg een jongen die klaar was met zijn fruit: “Mag ik buiten spelen?”.

 

 

Deze week voelde een ASS leerling zich ook figuurlijk in de kou staan. Hij had goed geleerd voor twee proefwerken. Hij had zelf geregeld dat hij een inhaalproefwerk niet hoefde te maken, want ja, je mag nou eenmaal maar twee proefwerken per dag maken. Afspraak is afspraak. Die dag gaat echter het eerste proefwerk niet door, er is een invaller zonder proefwerken. Een lesuur later, heeft de docent van het tweede proefwerk zich ook vergist. Hoppa, wordt verschoven naar de vrijdag. Tot overmaat van ramp, krijgt deze jongen het laatste lesuur een onverwachtse overhoring. Paniek, het lukt hem totaal niet, hij haalt een 2. Eenmaal op weg naar huis komt dan alle spanning er uit. Thuis moet huilen. Hij ziet geenoplossingen meer. Gelukkig belt hij mij en kan ik hem geruststellen. Ik neem contact op met school. Zijn docent en mentor schieten in de oplosmodus en zorgen de volgende dag, samen met Kim van het zorgteam, voor rust en duidelijkheid bij mijn leerling. Mijn leerling appt later: Bedankt! De hele klas kreeg een herkansing, het hoogste cijfer telt, ik heb een 10. Wat fijn dat school hem begrijpt en er voor hem is, waardoor zijn school opnieuw weer aanvoelt als een warm bad.

 

 

Helaas is dat nog niet op elke school zo. Gisteren sprak ik nog een moeder, die de juiste begeleiding mist voor haar zoon op een grote school. Er worden welles-nietes discussies gehouden. Ondertussen wordt de jongen met grote regelmaat in een time-out lokaal gezet waar hij probeert bij te blijven. Ik ga aanhoren wat het verhaal van school is, wat vertelt de leerling zelf. Op zoek waarom er misverstanden ontstaan in de communicatie, op zoek naar mogelijkheden om ouders, school en leerling weer op één lijn te krijgen waardoor ook deze school in deze koude tijden tóch een warm bad kan worden voor deze jongen.

 

 

Geniet nog even van de kou buiten, schaatsen kunnen nog even van zolder gehaald worden. Maar kruip ook lekker op de bank en tegen elkaar aan, er is niets fijner dan warmte, letterlijk en figuurlijk!

 

Neem contact op met Anouk