De Leerling,

Coaching naar zelfstandigheid

Hier vind je informatie over huiswerk, leren leren, samenwerken, hulp, stage of werk, werkwijze en het resultaat van coaching naar zelfstandigheid

Van kinderen wordt steeds meer zelfstandigheid verwacht. Op school, thuis en in de vrije tijd. Bij jongeren met Autisme en/of ADHD is, weten wat te doen in welke situatie, niet vanzelfsprekend en kan ondersteuning het verschil in welbevinden en logischer wijs functioneren maken.

Huiswerk, leren leren

Een planning maken en eraan houden is vaak lastig, maar wel erg helpend voor de nodige structuur. Ik help met leren vooruitdenken, plannen en het organiseren van alles wat met school en de eigen werkplek thuis te maken heeft. Ik bied praktische tips voor huiswerk maken en ‘leren leren’ en geef tips voor het maken van het profielwerkstuk in de bovenbouw. Bekijk wat de training Leeravonturen eventueel voor uw zoon of dochter zou kunnen betekenen.

Samenwerken

Zeker scholieren met bijvoorbeeld PDD-NOS vinden samenwerken lastig en niet leuk om te doen. Ik ondersteun uw kind door de regels van sociale vaardigheden te bespreken. Of door de taakverdeling bij samenwerken goed op papier te zetten.

Hulp

Kinderen met autisme vragen vaak te laat of geen hulp aan de ouder(s) of docenten. Ik help uw kind om niet tot stilstand te komen en effectief om hulp van anderen te leren vragen.

Stage of werk

Daar waar een leerling op school zijn weg heeft gevonden, is het goed functioneren op een stage –of werkplek weer een nieuwe onbekende situatie. Middels jobcoaching levert dit voordelen op voor zowel de werkgever als voor de leerling, student of zelfs gediplomeerde leerling. Ondersteuning van een gedragsdeskundige kan voorkomen dat een leerling een “valse start” krijgt.

Werkwijze

Voordat de coaching start is er een intakegesprek en daarna schrijf ik een begeleidingsplan op maat. Desgewenst kunt u eerst gratis en vrijblijvend kennismaken.

Resultaat

Na de coaching weet uw kind meer structuur in het dagelijks leven aan te brengen. Zo kunt u denken aan een opgeruimde kamer of is de schooltas van uw kind compleet ingepakt. Op school kunnen kinderen beter plannen, samenwerken met klasgenoten en om hulp vragen aan mensen om hen heen. Scholieren/studenten weten hoe zij slim en op tijd een project kunnen afronden.

  • Beter georganiseerd naar school
  • Beter inzicht in het huiswerk
  • Minder stress
  • Opgeruimde kamer
  • Goede aanpak schoolprojecten
  • Succeservaring op een werkplek

Neem contact op met Anouk