Een bericht voor Examenbikkels!

Geplaatst op: 8 mei 2017

Examens maken, het blijft een spannende tijd. Met veel mensen tegelijk in een grote sportzaal, waar staat mijn stoel, hoe lang heb ik voor de toets, krijg ik het wel af, weet ik alles nog wel, dadelijk lukt het me helemaal niet….

 

Op school hielp ik leerlingen met autisme door deze vragen te bespreken, door even een kijkje in de gymzaal te nemen voordat de examens echt gingen beginnen. We regelden een plekje voor aan in de zaal en namen alle afspraken rondom het maken van het examen goed door. Wat er dan nog over blijft is geloven in jezelf, geloven dat je het kunt.

 

Er zijn nog een paar dagen voor het examen. Daarom nog een paar tips voor de komende periode:

 

  1. Het is nu aftellen, er zijn nog een paar dagen waarop je de studietijd goed kan gebruiken. Probeer in je examentijd je telefoon telkens 30 tot 45 minuten weg te leggen, zodat je echt gefocust bent op hetgeen wat je moet leren. Daarna neem je lekker een kwartier telefoon tijd en kun je je 300 gemiste appjes even lezen 😉 Herhaal dit.
  2. Pauzes zijn belangrijk tijdens het leren, een pauze verdien je als je je leertijd intensief gebruikt!
  3. Probeer tijdens het leren veel te schrijven. Maak als het ware spiekbriefjes voor moeilijke hoofdstukken. Schrijven is een meer intensieve manier van informatie verwerken dan lezen waardoor je ook de moeilijke stof je beter zal herinneren.

 

Wil je nog meer tips?? Met een paar individuele sessies Leeravonturen, kan Buro Pasta je wellicht verder helpen.

 

 

Neem contact op met Anouk