Eindsprintje

Geplaatst op: 22 mei 2018

Nog maar een aantal “normale” weken en het is alweer zomervakantie. Deze “normale” weken gaan voorbij vliegen! Dat weet ik zeker!

 

 

Een volle agenda voor Buro Pasta, maar ook een spannende agenda van de leerlingen. De één gaat afronden in groep 8, de ander doet al praktijk examens en gaat nog naar Londen met school. Een andere leerling worstelt door de laatste weken heen, hij wordt niet blij van al die veranderende programma’s tijdens die laatste “gezellige” weken op school.

 

 

Op Basisschool Achthoeven mogen de leerlingen van de Plusklas samen met Buro Pasta een mega insecten hotel gaan bouwen in de laatste weken van dit schooljaar. Hopelijk dat dit project een onvergetelijke leerervaring op gaat leveren. Maar eerlijk gezegd….. twijfel ik daar niet aan. De rondleiding op het terrein van de Rioolwaterzuivering was alleen al een hele ervaring. Dit project wordt mogelijk gemaakt door Waterschap De Dommel, het zou fijn zijn als we nog vaker samen kunnen werken. Hoe meer kinderen bewust worden van hetgeen ze zelf kunnen doen voor de natuur, hoe mooier hun toekomst wordt.

 

 

In de laatste weken van dit schooljaar gaan we met De Buitenschool alle voorbereidingen voor volgend schooljaar afronden. We gaan op de L.W. Beekmanschool alle weken van het jaar met 2 klassen buiten leren! Er komen twee stagiaires van Fontys Pabo ’s Hertogenbosch die bewust voor de Buitenschool gekozen hebben. Ook zij geloven in ervaren, bewegen, ontdekken en leren buiten de klas! We hebben nog een hele weg te gaan voordat alle docenten van Nederland naar buiten durven te gaan, maar ons pad wordt steeds steviger! Volg De Buitenschool al op Facebook!

 

 

 

Wat ook in de laatste weken staat te gebeuren?! Dat is de start van de verbouwing van een oude schuur. Een prachtige plek voor coaching en begeleiding. Een schuur die over een jaar ruimte gaat bieden voor trainingen, huiswerkbegeleiding, workshops, studiedagen en plusklas projecten. De schuur waar allerlei activiteiten onder één dak gaan passen. De schuur voor Buro Pasta! Wil je op de hoogte blijven van alle stappen die we gaan zetten? Ik hou je op de hoogte, maar durf me gerust ook te vragen wat ik eventueel bij jou op school, voor jouw kind, of voor jou als leerling kan betekenen in de toekomst!

Maar voor nu eerst nog even een eindsprintje… heerlijk! Neus in de wind en gaan.

 

 

 

 

 

 

Neem contact op met Anouk