Naar buiten…

Geplaatst op: 14 juni 2017

Buro Pasta op avontuur bij Landgoed Haanwijk.

Buro Pasta focust zich voornamelijk op het begeleiden van kinderen met gedragsproblemen. Maar de afgelopen maanden ben ik betrokken geraakt bij een onderwijsproject voor kleuters/po leerlingen. Het project heet De Buitenschool. Out of the box denken, niks is onmogelijk, wat een feest.

 

Na verschillende bijeenkomsten tijdens de afgelopen maanden, was het gisteren dan zo ver.  De kinderen van De Beekman school uit ’s Hertogenbosch gingen, samen met Juf Ilse en Meester Lucas naar buiten om te leren. De Buitenschool, een innovatief project, waarin we streven naar het halen van ontwikkelingsdoelen op een inspirerende locatie. Geen extra methode, maar een vervangende methode. Niet stapelen maar vervangen. Dat is waar de juffen en meesters blij van worden.

 

Om 8.30uur vertrok er een huifkar voor de school, waar alle 60 kinderen van groep 1-2 met laarsjes aan, in de kar klommen. Na een inspirerende toch door het Bossche Broek is de huifkar na een klein half uurtje bij Landgoed Haanwijk. Eenmaal daar gingen de klassen uit één en mochten de kinderen genieten van de ruimte. Rennen over paden, takken sjouwen en pissebedden verzamelen. Maar ook hutten bouwen, bomentikkertje, letters lezen op een hek, glijden van een bergje, kampvuurtje spelen en schimmels aanraken. Het houdt niet op want we hebben ook een dassenburcht kunnen bewonderen, verschillende bomen gevoeld, geklommen over een omgevallen boom en gepicknickt, zittend op grote takken.

 

Volgende week is er weer een nieuwe dag met De Buitenschool, ik doe jullie dan weer graag verslag van de ontwikkelingen. De kinderen hebben gisteren kunnen: voelen, ruiken, samenwerken, ontdekken, durven, onderzoeken, fantaseren, meten, tellen, hebben sociale vaardigheden en lichamelijke oefeningen gedaan in een fantastisch, motiverende omgeving, passend bij de belevingswereld van de kinderen. Wat zou het fijn zijn als er in de toekomst meer kinderen middels deze methodiek zich ontwikkelen tot fijne mensen.

Buro Pasta gelooft in De Buitenschool. U ook?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neem contact op met Anouk