De School

Wat kan Buro Pasta betekenen voor school?

Buro Pasta kan bij u op school trainingen komen geven. Aan individuele leerlingen, maar denk vooral aan groepstrainingen. Informeer naar de mogelijkheden bij u op school. Hieronder kun je beknopt lezen wat de trainingen inhouden.

SamenwijS

Buro Pasta gaat op zoek naar verbinding met de omgeving waarin de school staat. Welke onderneming in het dorp, of in de stad, heeft een vraagstuk, een probleem waar leerlingen hun creatieve ideeën op los kunnen laten? Samen worden we wijzer, de leerling door zijn leerproces en de ondernemer door de verfrissende blik op zijn eigen onderneming.

SamenwijS is een lespakket met leuke, prikkelende verrijkingslessen voor de plusklas. Waarmee de hoogbegaafde leerlingen uitdagend onderwijs krijgen en aan de slag gaan met verrijkend en onderzoekend leren. De lessen zijn geschikt voor leerlingen van groep 3 t/m 8. Als leerkracht heb je tijdens deze lessen een begeleidende, coachende rol.

Leerdoelen: groter project afronden, fouten maken mag, inzetten van alle drie de denkvaardigheden, afspraken maken en samenwerken.

Training Sociale Vaardigheden

gespecialiseerd in aangepaste training Sociale vaardigheden aan kinderen met ASS problematiek.

Voor wie?
De training is geschreven voor leerlingen die vast lopen in vrije situaties, bij het samenwerken in de klas met name gericht op de sociale interactie.

Programma
In 8 bijeenkomsten van 100 minuten worden de leerlingen met verschillende werkvormen aan het werk gezet met als doel de sociale vaardigheden opnieuw in te prenten.

  • oefenen van situaties
  • herkennen van emoties bij jezelf en bij de ander
  • omgaan met nieuwe situaties
  • baas van eigen gedachte
  • samenwerken

Training Girls Talk

Voor wie?

Zeer geschikt voor meiden in leerjaar 1-2-3 van het voortgezet onderwijs. Meiden over wie ouders en school zich zorgen maken of zij de juiste keuzes kunnen maken in de omgang met jongens, met name op het seksueel gebied.

Programma:
Met 8 bijeenkomsten is Girls’ Talk een sekse specifiek groepscounselingprogramma voor kwetsbare meiden in de leeftijd van 12-17 jaar met een relatief laag opleidingsniveau. Het programma richt zich op de seksuele empowerment van de meiden en het verbeteren van hun seksuele gezondheid en seksueel welzijn. In Girls’ Talk gaat het niet alleen over veilig vrijen en geslachtsgemeenschap, maar ook over het bevorderen van gewenste en prettige seksuele ervaringen, vrij van dwang, discriminatie en geweld. Girls’ Talk is voor normaal begaafde meisjes die aan het begin staan van hun seksuele carrière, experimenteren met seksualiteit en extra seksuele risico's lopen zoals soa, onbedoelde zwangerschap en seksuele dwang of grensoverschrijding.

Rots en Water

Voor wie?

De training is geschreven om leerlingen meer weerbaar te maken. Voor leerlingen met minder zelfvertrouwen, leerlingen die minder assertief zijn en moeite hebben om hun eigen grenzen aan te geven is een Rots en Water Training een training die hen helpt steviger in hun schoenen te staan.

Programma:
In 8 bijeenkomsten werken we met fysieke oefeningen in een gymzaal. Het doel van het Rots en Water programma is het vergroten van de communicatie- en sociale vaardigheden en welzijn bij kinderen en jongeren en het voorkomen en/of verminderen van sociale problemen zoals pesten, conflicten, uitsluiting, meeloopgedrag en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Rots en Water is een wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek. www.rotsenwater.nl
Buro Pasta heeft ervaring in het geven van Rots en Water op het PO en VO. Voorkeur gaat naar groepstrainingen, maar informeer naar andere mogelijkheden.

Neem contact op met Anouk